Jadralni klub "MIPC" Zapisnik skupnega sestanka Predsedstva in Strokovnega sveta JK MIPC
 
Stalni sponzorji
© Copyright JK MIPC, 2003-2014
Iskanje
28. avgust 2004

Sestanek je bil v soboto, 28. avgusta ob 18h v prostorih Hangar v Izoli.

Dnevni red:

 1. Pregled uresničevanja dogovorov prejšnjega sestanka in letnega načrta
 2. Aktivnosti do konca leta in letošnje interne regate
 3. Pokal MIPC za pokal Slovenije 2005 (tehnična serija)
 4. Sodelovanje članov JK MIPC na Diplomatski regati
 5. Razno

Udeleženci: K. Pahor, A. Janežič, J. Cergol, K. Vidrih, T. Vidrih, R. Reinhardt, N. Horvat, P. Reinhardt, B.Tinta, N. Janežič, V. Hribar, Z. Pogačnik, M. Pogačnik, I. Guzelj, D. Guzelj, telefonsko je sodeloval B. Horvat, naknadno je sklepe sestanka potrdil D. Presen.

1. Pregled uresničevanja letnega načrta in sklepov prejšnjega sestanka strokovnega sveta

Aktivnost iz programa MIPCStanje, sklepi
Suhi treningipredlagan je bil pohod na Slavnik, termin predvidoma v novembru se naknadno uskladi
Klubsko sankanjerealizirano 14.02.2004
Otvoritvena in Abrahamova regata – interniOtvoritvena realizirana 17.04.2004Abrahamova alias stoletna regata bo 18. in 19. septembra 2004
Klubsko jadranje na Nizozemskemrealizirano v maju, predlog za naslednje leto je jadranje v Turčiji
Tečaj pravil match raceTečaj pravil Match Race se preoblikuje v tečaj regatnih pravil ISAF, pripravil in vodil ga bo Andrej v petek 17.09.2004, za hrano sta zadolžena Jadran in Alenka, za pijačo Brane
Tečaj prve pomoči na morjuIzveden bo v zimskem času
Nočna navigacijska regataNočna navigacijska regata predvidena za 10. september se spremeni v regato Izola - Lignano - Izola, s štartom v soboto 11. septembra. Strokovni svet pripravi navodila in vabila za ostale člane. Karmen povabi vse člane in zbira prijave, Tomaž rezervira priveze.Nočna regata bo naslednje leto.
Match race – interna regataPrestavljena na naslednje leto
Jadranje v GrčijoIzvedeno: tri posadke na dveh barkah, ena v pomladnem terminu, druga čez poletje
- -Rubrika, »Kje so naše ladje« je bila uspešno uvedena in naj postane tradicionalna.
Udeležba na regatah vključenih v koledar JZS po odprtem sistemuUdeležba članov MIPC na open regatah JZS:na 9 regatah je bilo več kot 40 udeležb MIPC jadrnic ,dosežki: 15 prvih mest, 12 drugih mest in 10 tretjih mest.Nadaljevanje z udeležbami na preostalih jesenskih regatah.
Udeležba na tekmovanju za pokal J/24MIPC ekipa se redno udeležuje regat za pokal J24; dve ekipi MIPC sta se udeležili državnega prvenstva v J24 (5. in 7. mesto); naša člana sta se udeležila svetovnega študentskega prvenstva v J24 (12 mesto).
Udeležba na drugih regatahBili smo na Milje-Portorož-Milje, gremo na Barcolano, ...
Navigacijska regata v Caorle – internaNamesto te regate bo organizirana interna regata Izola-Lignano-Izola
Regata za pokal MIPCLetos ne bo realizirana – prestavljena je na naslednje leto
Jadranje za otroke s posebnimi razvojnimi potrebamiLetos še ni bilo organizirano
Tečaji jadranja za člane klubaŠola off-shore jadranja je bila izpeljana na poti v Grčijo. Preučili bomo možnost za nabavo kakšnega lastnega laserja, ki bi omogočal šolanje (zadolžen Tomaž Vidrih). Preučili bomo možnost najema laserjev za interno regato.
Tečaj jadranja za mlade člane kluba na optimistihNekaj MIPC podmladka je bilo vključeno v jadralsko šolo pri JK Burja. Treba je narediti več.
Interna Miklavževa regataMiklavževa regata bo 04.12.2004 kot zaključna regata internega značaja, (pričakujemo Miklavževa darilca)
Sodelovanje pri izvajanju programa JZS; Sodelovanje z JZS pri vpeljavi tekmovalnih sistemov –IMS,ORC;MIPC-PHRFV Svetu za potovalne jadrnice sodeluje Andej Janežič. Svet za potovalne jadrnice načrtuje za leto 2005 tudi Pokal Slovenije v ORC club handicap konkurenci (samo za potovalne jadrnice, poleg že obstoječih open razredov).

2. Aktivnosti do konca leta in letošnje interne regate

 • Žensko jadranje - "MIPC Bejbe", se bo odvijalo med 23.10.2004 in 30.10.2004: priprave v Trogiru, regata v Biogradu na Moru - Mobitel regata. Posadka: Joži, Karmen, Katja, Nataša, Neva, Pavla, Silvana, Zdravka, prva rezerva Darja, organizator: Nataša.
 • Stoletna regata BO 18.09 2004, zadolžena Boris in Jadran, strokovni svet in anonimni organizacijski odbor.
 • Izpit za uporabo radijskih postaj - Nataša naredi poizvedbo in sporoči ostalim članom o možnostih, terminih in lokaciji.
 • Praznovanje novega leta - Koča na gozdu pod Vršičem, za rezervacijo zadolžena Nataša Horvat.
 • Handicap MIPC PHRCF sistem - pozvati vse, ki še niso dostavili meritev za certifikat, da to nemudoma storijo: Nidonita, Živa, Tjaša, Moja Mici, Macropus, Sweet Alice. Zadolžena Karmen
 • Zastave - male naročimo 35 kosov, za velike zastave poiskati primerno ponudbo, zadolžena še Nataša, ki se zadolži tudi za nalepke MIPC, Robert pa ji posreduje logotip.
 • Plošče z gravuro in članske kartice – ponudbe pridobita Matjaž in Robert, spisek članov jima posreduje Karmen.

3. Pokal MIPC za pokal Slovenije

Predlagana je tehnična serija v 3 plovih v soboto 16. aprila 2004. Andrej Janežič in strokovni svet sestavijo navodila in določijo polje pred Izolo.

4. Sodelovanje članov JK MIPC na Diplomatski regati

Na zadnji skupščini v februarju je bil sprejet sklep, da se od regate distanciramo in ta sklep je bil potrjen tudi na današnjem sestanku. Glede na odločitve posameznikov o udeležbi se klub ne bo opredeljeval, menimo pa, da je pravilno, da odločitev o ravnanju glede Diplomatske regate sprejmemo čklani kluba kot posamezniki vsak po lastni presoji. Vsekakor pa glede na sklepe skupščine poudarjamo, da udeležba na Diplomatski regati v imenu ali z uporabo imena JK MIPC ni dopustna in se bo štela za ravnanje v nasprotju z interesi kluba.

5. Razno

V bližnji prihodnosti, predvidoma v novembru bomo sklicali skupščino JK MIPC.

Ugotovljeno je bilo, da nekateri člani niso še poravnali obveznosti do kluba, poslali bomo pisne opomine.

V Izoli, dne 28.08.2004

Sestanek sta vodila Andrej Janežič in Karmen Pahor
zapisal Jadran Cergol