Jadralni klub "MIPC" Novice o Diplomatski regati 2003
 
Stalni sponzorji
Sponzorji
© Copyright JK MIPC, 2003-2014
Iskanje

Na tem mestu bomo objavljali novice v zvezi z Diplomatsko reagto 2003. Objavljamo vse aktualno, četudi je bolj kot širši publiki namenjeno informatiranju članov kluba in soorganizatorjem.


13.09.2003 Zmaga Viktorije med potovalnimi jadrnicami
     
  Po poldrugi uri cakanja se je Diplomatska regata 2003 na morju pred Izolo pricela ob 13.40 uri. Potovalne jadrnice, ki so imele pol krajšo progo od tekmovalnih, so že koncale tekmovanje.

Med 38-timi posadkami iz štirih držav (Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške) je zmagala jadrnica Victorija, s katero je upravljal Mitja Simčič. Drugo mesto je osvojila Makropus s skipperjem Viktorjem Barago (častnim konzulom Avstralije v Sloveniji), na tretje mesto pa se je uvrstila Farmoda iz Italije s krmarjem Rudijem Dellingerjem.

Na regato je prišlo tudi 27 tekmovalnih jadrnic. Najhitreje je regatno polje zmogel Veliki Viharnik, ki ga je upravljal Marko Kocjančič, druga je skozi cilj prijadrala Margherita s krmarjem Albertom Zanejem, tretje mesto pa je osvojila jadrnica Umag - Umago 2, s katero je upravljal Vilim Draščić.

Diplomatska regata, na kateri je nastopilo 65 jadrnic in okoli 800 jadralcev, je organizacijsko in tekmovalno v celoti uspela. Podelitev priznanj in pokalov, na kateri bo prisoten tudi častni pokrovitelj dogodka dr. Dimitrij Rupel, se bo pričela ob 18,30 uri.

 
     

13.09.2003 Start
     
  Zapihal je lahen maestralček in regata je startala ob 13:30. Štart je šel v dveh skupinah brez ponovitev.  
     

13.09.2003 Prestavljen start
     
  Zaradi brezvetrja je bil start Diplomatske regate prestavljen za nedoločen čas. 65 jadrnic s skoraj 800 jadralci in 49 VIP gosti je zbranih na morju v pričakovanju primernega vetra za začetek tekmovanja.  
     

13.09.2003 Priprave na start
     
  Na startni listi Diplomatske regate je 65 jadrnic. Poleg številnih gostov, ki so se sami vključili v regatne posadke, smo z žrebanjem v regatne posakde vključili 49 VIP gostov. Večina ostalih gostov si bo regato ogledala na spremljevalni ladji, tako da je skupno število udeležencev okrog 800.   Več>>>  
     

05.09.2003 Udeležba gostov
     
  Do 05.09.03 je udeležbo na prireditvi potrdilo 19. diplomatskih in konzularnih predstavištev (skupno 54 oseb).
Udeležbo na prireditvi je potrdilo tudi veliko vidnejših politikov in gospodarstvenikov, tako da skupaj z diplomati na prireditvi pričakujemo približno 300 VIP gostov.
 
     

05.09.2003 Večerni del prireditve
     
  Podrobno je določena vsebina in spored večernega dela prireditve. Zbor vseh udeležencev večernega dela prireditve bo pred osrednjim prireditvenim šotorom (za 1000 oseb), postavljenim na parkiriscu pred valobranom v izolski marini v soboto 13. septembra med 17:30 in 18:00 uro, kjer bomo vsem udeležencem prireditve nudili tudi aperitiv.
Uradni del prireditve (pozdravi udeležencem, podelitev pokalov, večerja, ...) bo trajal do 22:00 ure.
Program bo vodila voditeljica Lorella Flego, igrala bo glasbena skupina Faraoni, z gostom večera Zoranom Predinom.
Za hrano skrbi hiša kulinarike Jezersek z velikom izborom izbranih jedi za vse okuse.
Od 22:00 ure dalje bo prireditvenem prostoru zabava s plesom.
 
     

05.09.2003 Prijavljeni do petka 05.09.03
     
  Do petka je udeležbo na regati prijavilo 34 jadrnic.
Žal Esimita ne bo, ker je bil močno poškodovan v neurju na Gardskem jezeru. Mitja Kosmina, skipper Maxi Jene je povedal, da je jadrnica po vrnitvi iz Rolex Cupa na vzdrževalnih delih (obnavljajo jadra, krmilni mehanizem, ...) ter da se bodo udeležili prireditve če bo jadrnica pripravljena. Dušan Puh je potrdil udeležbo Velikega Viharnika. Ker bo prav tiste dni vrtel krmilo tornada v Cadizu (lovi normo za nastop na OI v Atenah), bo za krmilom Velikega Viharnika nekdo drug.
Najavilo se je tudi 18 jadrnic iz sosednjih italijanskih klubov.
 
     

31.08.2003 Regatno polje
     
  Regatni odbor je sklenil, da bo regatno polje trikotnik s startom in ciljem pred Marino Izola, ena boja bo postavljena v smeri proti Piranu, druga pa v smeri proti Debelemu rtiču.
Regatni odbor se bo o velikosti regatnega polja in smeri starta odločil na dan regate glede na smer in jakost vetra.
Predvidena sta dva starta in sicer posebej za potovalne jadrnice in posebej za regatne jadrnice. Najprej bodo startale potovalne jadrnice, nato pa še regatne. Natančen postopek starta in poteka regate bo razložen v regatnih navodilih, ki jih bodo ob prijavi na regato prejeli vsi skiperji. Podrobnosti bodo pojasnjene tudi na obveznem zboru krmarjev, ki bo na dan regate med 09:00 in 09:15 v šotoru v Marini Izola.
 
     

31.08.2003 Žrebanje gostov za razporeditev po jadrnicah
     
  Regatno odbor je podrobno določil pravila za razporeditev gostov po jadrnicah:
Razporeditev bo določena z žrebom, kjer bodo gosti izbirali jadrnice. Krmarji, ki so se odločili na krov svoje jadrnice za regato sprejeti enega ali več gostov (do sedaj so se za to odločile vse prijavljene jadrnice), morajo zagotoviti prisotnost vsaj enega člana posadke na žrebanju. Po žrebanju bo prisotni član posadke odpeljal goste na svojo barko.
Žrebanje jadrnic bo potekalo v prireditvenem šotoru med 09:15 in 10:15 uro. Gostje, ki so se prijavili za člane posadk (do sedaj je 72 prijavljenih) bodo iz bobna izbirali listke z imeni vaših jadrnic.
 
     

31.08.2003 Sponzorji
     
  Do oddaje materialov v tisk je regato podprlo 61 sponzorjev. Poleg tistih, ki so navedeni na teh straneh, je še 14 takih, ki ne želijo biti navedeni.   Več>>>  
     

31.08.2003 Novinarsko spremljanje regate
     
  Za radijske in TV ekipe, fotografe in novinarje bodo glede na zanimanje na razpolago 3 plovila.  
     

24.08.2003 Ogled regate na morju
     
  Ogled regate za goste bo omogočen iz spremljevalne ladje BIG BLUE, ki bo vozila ob regatnem polju in spremljala regato.   Več>>>  
     

24.08.2003 Posebna nagrada najboljšemu diplomatskemu paru
     
  Podeljena bo še posebna nagrada najbolj eubrščenemu diplomatskemu paru. Nagrada bo posebno udoben stol, ki ga prispeva sponozor Ergoles.  
     

23.08.2003 Pokali Evropske Unije
     
  Predsedujoča Evropske Unije – Italija bo podelila tri pokale in sicer: absolutno drugouvrščeni regatni jadrnici, absolutno drugouvrsceni potovalni jadrnici in prvouvrščeni (absolutno regatne in potovalne skupaj) ženski posadki. Pokale bo podeljeval veleposlanik republike Italije v Sloveniji, g. Norberto Capello.  
     

19.08.2003 Obrazec za prijavo
     
  Pripravljen je obrazec za prijavo na regato prek interneta.   Več>>>  
     

18.08.2003 Razpis regate
     
  Objavljen je razpis regate   Več>>>  
     

16.08.2003 Pokali
     
  Regatni odbor je sklenil, da bomo razdelili 21 kompletov pokalov (10 kompletov med regatne jadrnice in 10 kompletov med potovalne jadrnice ter 1 komplet ja jadrnice J24, seveda če bo v vseh kategorijah dovolj prijavljenih).
Ministrstvo za zunanje zadeve bo podelilo dva pokala: absolutno prvouvrščeni regatni jadrnici in absolutno prvouvrščeni potovalni jadrnici. Pokale bo podelil zunanji minister dr. Dimitrij Rupel.
 
     

09.06.2003 Nova rubrika NOVICE o Diplomatski regati 2003
     
  Vpeljali smo novo rubriko "Novice o Diplomatski regati 2003". Trudili se bomo, da bo vse v zvezi z Diplomatsko regato objavljeno najmanj tudi v angleščini (česar pa ne bomo počeli za ostale novice, rezultatae regat in podobno).   Več>>>  
     

09.06.2003 Lastne posadke nekaterih sponzorjev
     
  Nekateri sponzorji so najavili udeležbo na regati z lastnimi posadkami, posebej Marina Izola in Občina Izola, ki bo morda sestavila tudi žensko ekipo. Lastne posadke pa napoveduje še nekaj sponzorjev - objavili jih bomo, ko bodo potrjene.  
     

08.06.2003 Ženska diplomatska posadka
     
  Sestavljena je prva čisto ženska "diplomatska posadka": žene nekaterih diplomatov ojačane z ekipo znane slovenske jadralke. Sestava posadke bo objavljena, ko bo dokončna.

Pričakujemo najavo še nekaterih posadk sponzorjev, ženskih posadk ali kako drugače "posebnih" posadk. Vse, ki načrtujete kaj takega, vabimo, da se nam oglasite.

 
     

03.06.2003 Vabilo potencialnim sponzorjem Diplomatske regate 2003
     
  Vabilo potencialnim sponzorjem smo poslali na izbrane naslove. V tednu dni je odziv sponzorjev in povabljencev presenetljivo velik. Z nekaterimi je že sklenjen dogovor, z nekatermi usklajujemo termine za dogovore.

Od 09.06.2003 dalje posamezni člani MIPC-ja osebno kontaktirajo sponzorje.   Več>>>

 
     

23.05.2003 Poslana vabila na Diplomatsko regato
     
  Ministrstvo za zunanje zadeve RS je razposlalo vabila za diplomatsko regato, ki jo organizira MIPC v sodelovanju z MZZ RS in Marino Izola 13. septembra 2003.   Več>>>