Jadralni klub "MIPC" Diplomatska regata 2003
 
Stalni sponzorji
Sponzorji
© Copyright JK MIPC, 2003-2014
Iskanje

IDEJA O "DIPLOMATSKI REGATI 2003"

Člani jadralnega kluba MIPC se redno sestajamo na "našem" pomolu C v Izolski marini, malo pojadramo, se družimo in zabavamo. Aktiven član našega jadralnega kluba je tudi g. Viktor Baraga, častni konzul Avstralije v Sloveniji. Občasno na jadranje povabi tudi katerega izmed članov diplomatskega zbora.

Ker smo vsi člani MIPC tudi zagrizeni "regaterji" se je Viktorju porodila zamisel, da bi naš jadralni klub organiziral nekoliko drugačno regato, takšno, kakršne v našem in - po našem vedenju - tudi v širšem okolju še ni bilo. Porodila se je zamisel o "Diplomatski regati 2003", ki jo je na predlog nekaterih članov diplomatskega zbora podprlo tudi Ministrstvo za Zunanje zadeve Republike Slovenije, njen častni pokrovitelj pa bo zunanji minister dr. Dimitrij Rupel.

V ČEM SE "DIPLOMATSKA REGATA 2003" RAZLIKUJE OD OSTALIH

V zadnjih nekaj letih je jadranje in sama organizacija regat različnih slovenskih klubov tako napredovala, da so praviloma vse regate izredno dobro organizirane in izpeljene, zato je skoraj nemogoče samo regato izpeljati bistveno bolje, kot jo organizirajo drugi jadralni klubi.

Zato smo se odločili regato popestriti tako, da bodo lahko skiperji prijavljenih jadrnic, ki bodo to želeli, na svoje jadrnice za regato vkrcali željeno število povabljencev (to so člani diplomatskega zbora, vidnejši predastavniki slovenskega političnega življenja in vidnejši predstavniki slovenskega gospodarstva).

Ker bodo nekateri izmed povabljencev na prireditev pripeljali s seboj tudi svoje zakonske partnerje in otroke, smo za njih organizirali nekatere obrobne aktivnosti, ki bodo dokončno določene po prejetih prijavnicah povabljencev, okvirni plan pa si lahko ogledate na naših spletnih straneh, kjer jih bomo sproti ažuririali.

Zvečer bo družabna prireditev s podelitvijo nagrad in zabavne aktivnosti na kateri bodo sodelovali tudi povabljenci. Prav ta širok spekter udeležencev, obrobne aktivnosti in druge spremljevalne dejavnosti dajejo vsem udeležencem možnost sklepanja novih znanstev in morebiti tudi nove poslovne priložnosti.

KLJUČ RAZPOREDITVE POVABLJENCEV PO JADRNICAH

Ob prijavi jadrnice za regato, bodo vsi krmarji dobili tudi izjavo s katero se bodo lahko odločili (prostovaljno) ali za regato na svojo jadrnico sprejmejo tudi povabljence.

Vsi krmarji, ki se bodo za to možnost odločili, bodo na listke za žrebanje zapisali ime svoje jadrnice. Napisali bodo toliko lističev, kolikor povabljencev so pripravljeni sprejeti na krov svoje jadrnice.

Vsi izpolnjeni žrebni listki se bodo zbrali v bobnu, iz katerega bodo na sestanku krmarjev povabljenci žrebali jadrnice s katerimi bodo tekmovali.

Po žrebu se bodo povabljenci pridružili posadki s katero bodo jadrali. Vsak povabljenec - ki je član tujega diplomatskega predstavništva bo s seboj na jadrnico prinesel tudi zastavo države, ki ji pripada, in jo razobesil poleg zastave države v kateri je jadrnica registrirana.

ZAKLJUČEK REGATE IN PODELITEV NAGRAD

Po zaključku regate se bomo vsi udeleženci regate zbrali na zaključni prireditvi, in sicer v šotoru, ki bo posebej za ta namen postavljen v marini Izola.

Poleg pozdravnih govorov, podelitve nagrad in pokalov ter skupne večerje, druženja in plesa, pripravljamo tudi nekaj presenečenj, ki zaenkrat ostajajo še skrivnost.

POVABILO

Vabim vse jadralce da se udeležijo "Diplomatske regate 2003", za katero želimo in upamo, da bo nekoliko drugačna, in na kateri se bomo poleg jadranja in tekmovanja tudi in predvsem veliko družili in zabavali.

Vabljeni ste tudi vsi, kateri v tej prireditvi vidite poslovni izziv.

Na svidenje 13. septembra v marini v Izoli na "Diplomatski regati 2003"

Branko Auguštin
predsednik JK MIPC